IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Bronnen Special: De Maas

Ons landschap wordt getekend door de rivieren die erdoor stromen. Daarom levert de zoektocht naar de bron van een rivier altijd leuke routes op. Deze bronnen-special voert ons naar de oorsprong van een aantal grote rivieren.

Voor de bron van de Maas moet je naar de Vogezen. Daar, net voor je het gebergte binnen rijdt in de buurt van Contrexeville en Vittel vind je midden de velden eigenlijk twee bronnen. Eéntje ligt letterlijk midden in een veld en daar kan dan ook niet bij. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de lokale toeristische dienst ervoor gekozen heeft om het officieel monument bij de bron te zetten die vlakbij de weg ligt.

De officiële bron ligt op onderstaande kaart pal in het midden, het streepje groen langs de weg ten Zuiden van Pouilly-en-Bassigny. De tweede bron ligt net even ten Noorden van dit dorp.

Grotere kaart weergeven

Een tip voor logement in de buurt is zeker de Chambre D’Hotes: Le Chateau in Saulxures-les-Bulgnéville. Een prachtige omgeving waar je een heerlijke menu eet ‘s avonds en ‘s morgen en ontbijt krijgt voorgeschoteld die ik nog nergens anders zag.

Scooter route in de Vlaamse Ardennen