IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Buell "op glad ijs"

Extreme temperatuur, extreme motor, extreme snelheid – in Zweden trotseerde Craig Jones, stuntrijder voor Buell, temperaturen onder het vriespunt, voor de wereldpremière ‘snelste motor op het ijs’. Op een speciaal geprepareerde Buell 1125R, onder andere voorzien van lachgasinjectie, haalde Jones de ongeëvenaarde topsnelheid van 238 km/u ‘on ice’.

 Na een korte testperiode en verscheidene trainingen op het bevroren Dellen meer in Zweden haalde de getunede Buell de fenomenale topsnelheid. Slechts enkele centimeters ijs scheidden hem van ruim één miljoen kubieke meter ijskoud water. De extreme rijomstandigheden vereisen een extreme uitrusting. De motor die voor deze poging werd gebruikt, is daarom een uitzonderlijk meesterwerk. Lachgasinjectie zorgt voor ongeveer 50 pk extra, waardoor de witte Buell 1125R zijn topsnelheid bereikte op een run van slechts 1,1 km. Extra grip op de ongebruikelijke ondergrond kwam van speciaal voor dit record ontworpen spikes (20mm op de achterband en 15mm op de voorband).


www.mototravel.be

BMW lanceert straatversie S 1000 RR superbike

De Xcite bike, een gemotoriseerde trottinet ... wel leuk