IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

De glooiende heuvels van Toscane

De glooiende heuvels van Toscane

Als je voor je volgende vakantie Italië heeft uitgekozen moet je zeker een nadenken over Toscane. Hier bevinden zich niet alleen de bijzondere Renaissancesteden Florence, Siena en Lucca, voor motorrijders is vooral het landschap van Toscane ideaal voor lange tochten. De streek telt vele honderden kilometers aan kronkelende wegen die  langs glooiende heuvels, eeuwenoude dorpjes en olijfboomgaarden voeren. De campings in Italië staan bekend om hun properheid en als je er één uitzoekt als uitvalsbasis kun je in een dag of tien een groot deel van de bezienswaardigheden bezoeken.

Motor huren

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om met de motor naar Italië te rijden. Dat is op zich al een fantastische tocht, die onder andere over de Dolomieten en langs het mooie Gardameer voert. Het kost alleen wel extra tijd, want als je gemiddeld vierhonderd kilometer per dag rijdt bent je al snel een dag of vier kwijt voordat je in Toscane bent. Gelukkig kun je ook op veel plaatsen motoren huren, bijvoorbeeld via www.motorbikerentitaly.com. Hier kan je kiezen uit onder andere BMW’s, Harley Davidson’s of een echte Italiaanse Ducati of Moto Guzzi.

Dagtochten

Vanuit bijvoorbeeld Florence maak je mooie dagtochten maken van rond de 200 kilometer. Dat lijkt weinig, maar er is zoveel te zien in Toscane, dat je ongetwijfeld veel stops zult willen maken. Florence zelf staat bekend om haar mooie Dom en het Palazzo Vecchio. Siena is één van de mooiste steden van Italië, die op het gebied van kunst en architectuur kan wedijveren met Florence. Het schelpvormige plein, Piazza del Campo, wordt geflankeerd door de Torre del Mangia en het oude stadhuis. Vanuit Florence kunt u gemakkelijk het betoverende Lucca en de beroemde toren van Pisa bezoeken. Voor de scooter liefhebbers ligt een tiental kilometer verder Pontedera waar de Vespa fabrieken staan, en je een bezoek kan brengen aan het Piaggio museum. Maak vooral ook een dagtocht langs de schitterende kust. In het bijzonder in het Nationale Park Cinque Terre vind jemooie wegen. Deze zijn weliswaar smal en stijl, maar ze bieden prachtige vergezichten van de Middellandse Zee en de rotsachtige kust.

Het Bergisches Land, waar Teutonen thuis zijn

Het Bergisches Land, waar Teutonen thuis zijn

Alea iacta est ... Pizza in Palermo