IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

De Tigiwon Trail

De voorbije maanden hebben we in Europa voldoende sneeuw gezien om motorrijders terug naar de lente te laten verlangen. Of je kan natuurlijk voor een alternatief kiezen: de sneeuwscooter. Voor de gelegenheid trok mototravel.be naar de Rocky Mountains om in het "White River National Park" door de sneeuw te gaan ploegen. Sneeuwscooter route door de RockiesSneeuwmobielen is een makkie, zolang je het een beetje beschaafd houdt. Zeker voor een ervaren motorrijder. Hoewel er natuurlijk een paar verschillen zijn. Gas geeft je met een soort verkorte en aan de verkeerde kant van het stuur gemonteerde remhendel, te bedienen dus met de duim van je gas-hand. Versnellingen zijn er niet, en de koppeling grijpt automatisch aan bij het juiste toerental. Supereenvoudig dus.

Zo'n scooter, zelfs de toeristen-versies, halen anderzijds wel behoorlijke snelheden. Gedurende deze korte eerste ervaring haalden we toch even een topsnelheid van 61 km/uur. Best indrukwekkend want als motorrijder ben je gewoon om een machine te hebben die je op de centimeter kan sturen terwijl de scooters over de sneeuw schuiven met een tolerantie van vlot enkele tientallen centimeters. Maar na een kwartiertje ben je dat gewoon en leeft je met het principe "de scooter gaat in de richting van je rupsband". Rustig de bocht in en zodra je in de goeie richting staat bij het uitkomen ... gaaaaaas.

De eindeloze Rocky Mountains bieden natuurlijke de ideale scene voor dit soort vertier. De Tigiwon Trail die wij kozen is maar een vliegescheet groot in het White River National Park, maar biedt ruimte zat om je uit te leven. De gidsen van Nova Guides zorgen dat je overal veilig doorkomt, geven interessante uitleg over de streek en de natuur en zien erop toe dat de natuur gerespecteerd wordt. Geen snoeppapiertjes laten vallen dus!

In de zomer kan je deze route met de jeep of off-road motor doen. Waarschijnlijk volstaat een niet al te sportieve of zware motor ook om het pad boven te rijden. Maar dan volg je best de aanduidingen van deze GPS route niet. We zijn namelijk een paar keer tussen de bomen door gedoken, in besneeuwde toestand is dat toegestaan maar in de zomer lukt dat niet.

Hoe in de Rockies geraken, waar verblijven en waar kan je eten?

 • Je kan best vliegen naar Denver, deze stad ligt aan de voet van de Rockies en met een huurauto ben je twee uur later in het hart van de bergen. Denver International Airport is één van de grootste luchthavens ter wereld, dus je raakt er gemakkelijk met een keuze aan vliegtuigmaatschappijen. Naar onze mening biedt Britisch Airways de meest comfortabele vlucht omdat je in één ruk van Londen naar Denver vliegt.
 • In de zomer kies je natuurlijk voor een motor. Dan is de beste optie om een nachtje in Denver te blijven (leuke stad, lekkere restaurants) om de volgende dag fris te zijn voor de reis. Je kan zowat elke motor huren in Denver, ook Europese:
 • Vanuit Denver rij je dus vlot naar 4 grote skigebieden:
  • Breckenridge
  • Vail
  • Beaver Creek
  • Aspen (2 uur extra rijden en de place-to-be voor de jet-set - ook bereikbaar met je privé jet)
 • Een leuke tussenstop voor een hamburger onderweg vind je in Idaho Springs. In die Wester-dorpje vind je de Tommy Knocker brewery waar je in de brouwerij zelf een hapje kan eten en proeven van de lekkere bieren daar.
 • In Vail, Beaver Creek en omstreken zijn er legio hotels te vinden, wie iets charmanter zoekt kan terecht in de "Minturn Inn", een charmante bed & breakfast op een boogscheut van de Tigiwon Trail. Voorlopig is dit ook nog een meer betaalbare plek, maar zodra de skipistes in Minturn klaar zijn zullen de prijzen de lucht in schieten.
 • Wie niet genoeg kan krijgen van de hoogte moet zeker naar "Beano's Cabin" gaan eten. Boven op Beaver Creek Mountain, enkel bereikbaar met een snowcat, kan je er culinair dineren in een mega-blokhut op zo'n 3000 meter hoogte. De prijs is spijtig genoeg even hoog als de locatie.
 • En voor uitstapjes in de natuur per sneeuwscooter, quad, raft of wat je ook maar wil, zelfs de grote avonturier kan terecht bij Nova Guides.

De Tigiwon Trail

Motor advertentie uit de oude doos