IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

 Motorrijden door de tuin van Engeland, Kent

Motorrijden door de tuin van Engeland, Kent

motorrit-knole-park-kent
motorrit-knole-park-kent

Tunbridge Wells ligt perfect gelegen in het midden tussen de interessante tuinen, een perfect vertrekpunt dus. We vertrekken noordwaards en gaan dan tegen wijzerszin in naar:

Niet echt een kasteel, wel een groot huis met bijgebouwen. Wie niet van de motor afwil kan gewoon doorrijden en langs de "achterkant" een kijkje nemen.

Hier moet je het park binnen rijden om iets te zien, maar dat loont dan ook. Als je lid ben van de "National Trust" rij je gratis binnen en door het park. Opletten voor de kuddes herten. Heb je tijd, dan is het kasteel een bezoek waard.

  • Chartwell, het huis van Sir Winston Churchill

Een heel mooi park met echts landschaps allures. Je krijgt enkel iets te zien als je effectief betaalt en binnen gaat.

Nog een historisch huis met mooie tuin. Als je moet kiezen dan laat je deze beter links liggen. Leuk parkje maar niet echt indrukwekkend. En het "enchanted forest" is een hele mooie kinder attractie maar daar moet je een paar uur voor uittrekken.

Ook hier is weinig te zien tenzij je echt binnen wandelt, maar de tuin de gebouwen zijn echt wel een stop waard. Zelfs als je geen groene vingers hebt.

Vanuit Sissinghurst loopt de route via Ashford naar Canterbury waar je een kathedraal met wereldfaam krijgt voorgeschoteld. Wie een boot moet halen en al te lang in tuinen heeft rondgeslenterd kan bij Ashford de snelweg nemen en een klein half uur later sta je in Dover.

Route:

Deze route vorm deel 7 van de Zuid Engeland Motor Trip, de andere delen zijn: Zuid Engeland Motor trip 1: Het hippe Brighton, voor Mods en Bikers alikeZuid Engeland Motor trip 2: Langs de zuidkust naar Lulworth CoveZuid Engeland Motor trip 3: Langs de Zuidkust naar Dartmoor National ParkZuid Engeland Motor trip 4: De ronde van CornwallZuid Engeland Motor trip 5: Genieten van het Engelse binnenland van Dartmoor naar StonehengeZuid Engeland Motor trip 6: Ten Westen van Londen langs monumenten en Kathedralen

Slapen en eten

Hotel Du Vin Een luxe hotel in het hart van Tunbridge waar de locale beau monde zich laat gaan in cocktails in de bar. Sfeervol, lekker en heel vriendelijke ontvangst. Prijs: OOO Becketts B&BStarborough Manor

Bezoeken

Ightam Mote Knole Park Chartwell, het huis van Sir Winston Churchill Groombridge place Sissinghurst Canterbury Cathedral

Fotoreportage van het scootertreffen van Classics Scooterclub Flying Dutchman Oudenaarde

West Engeland langs monumenten en Kathedralen

West Engeland langs monumenten en Kathedralen