IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

One Man Caravan

One Man Caravan

Robert Fulton's legendarische reis begon in 1932 toen hij met zijn Douglas tweecylinder motor vertrok voor een achtien maanden durende reis door Turkije, Sirië, Irak, Afghanistan, India, Sumatra, Maleisië, Siam, Indonesië, China en Japan.

One man caravan
One man caravan

Robert Fulton's legendarische reis begon in 1932 toen hij met zijn Douglas tweecylinder motor vertrok voor een achtien maanden durende reis door Turkije, Sirië, Irak, Afghanistan, India, Sumatra, Maleisië, Siam, Indonesië, China en Japan. Zelfs vandaag zou zo'n onderneming nog ontzag inboezemen bij de meest ervaren globetrotters. Zijn motorfiets was aangepast met een extra grote benzine tank, een geheime bergplaats voor een revolver en voldoende ruimte in zijn baggage voor een filmcamera en een pak filmrollen.

In zijn pakkend verhaal lees je hoe hij van een brug valt in Turkije, overvallen wordt door honderden rovers in Waziristan, in de gevangenis belandt als smokkelaar in Indonesië en door Japan geëscorteerd wordt door 33 motorfietsen. Je ontdekt een fascenerend deel van de wereld dat ondertussen verloren is gegaan.

Twee nieuwe motor-boek besprekingen

Around the World on a Motorcycle: 1928 to 1936

Around the World on a Motorcycle: 1928 to 1936