IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Van Cordoba naar Antequera in het spoor van het water

Van Cordoba naar Antequera in het spoor van het water

Van de historisch stad Cordoba door het Andalusische platteland naar Antequera rij je door een gebied dat weinig door toeristen bezocht wordt. Rivieren, beken en meren zijn de leiddraad van deze route die je naar verassende plekken brengt weg van de platgetreden paden in Andalusië. Andalusië Deel 2: Van Cordoba naar Antequera in het spoor van het water.

Met een bezoek aan Sevilla en Cordaba (zie Deel 1 van de Andalusië motor trip) heb je wellicht genoeg cultuur en geschiedenis op gedaan om nog eindeloos veel kilometers over te mijmeren. Dat kan op deze route richting Zuid, maar hou er wel even de gedachten bij, want overstekende schapen zijn niet uitgesloten.

Route:

We vertrekken uit Cordoba richting Zuid. Eens uit de stad zoeken we de N432 op die door ons uit de valei van de Guadalquivir leidt naar een paar hedendaagse Andalusische provinciesteden. Espejo, Montilla, Aguilar de la Frontera en Lucena zijn verbonden met een smetteloos asfaltlint, al dan niet in aanbouw. Rij zeker eens door deze stadjes en geniet van de typische Zuiderse ambiance, tijd voor een koffietje is er altijd wel.

Maria Santisima de Araceli

Net voorbij Lucena gaan we devoot op zoek naar "El Santuario Araceli", een leuk klim met de motorfiets die respect afdwingt voor zij die bij de jaarlijkse festiviteiten de maagd van Araceli naar beneden brengen. De top van de berg waar de kapel gevestigd is vormt een perfecte plek voor een picnic met uitzicht (er zijn zelfs picnic tafels voorzien. De bar die tegen de kapel aangebouwd is voorziet je van een lekker glas wijn en het nodige water om te rehydrateren.

Verder richting Zuid komen we opnieuw in de bergen terecht. Het stuwmeer op de Rio Genil zorgt ook hier voor prachtige vergezichten, zeker ronde het stadje Iznajar dat door het meer op een schiereiland gezet is. Een mooi uitzicht kan je ook al rijdend bewonderen, dus geven we vanaf hier de motor de sporen richting Antequera waar onze volgende overnachtingsplaats op ons wacht.

Bezoeken:

Maria Santisima de Araceli (www.virgendearaceli.com) Uniek gelegen op een heuvel ten Zuiden van Lucena vind je deze kapel ter ere van de heilige Maria van Araceli, patroonheilige van Lucena en het Andalusiche platteland. Het uitzicht op dat platteland is vanaf de heuvel adembenemend. Filmliefhebbers komen er ook aan hun trekken, de kapel speelde mee in een film van Almodovar.

Slapen:

Antequera - Hotel Finca Eslava Net buiten Antequera in een authentieke "Finca" kan je zeer comfortabel overnachten en bijzonder lekker eten in het restaurant. Traditioneel Andalusisch met schitterende wijnen erbij. Bij het hotel hoort ook een groot zwembad met Spa. Het openbaar zwembad is druk bezocht, maar van de sauna, Turks stoombad en whirlpool konden wij zo goed als alleen genieten (laagseizoen). Prijs: OOO Parking: De Finca doet ook dienst als zaal voor feesten, heel veel parking dus en je kan de motor wegzetten buiten het zicht van de openbare weg.

Deel twee van de Andalusië motortrip

Gespot: Motoren uit de tweede wereldoorlog