IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Vergezichten rondom Oudenaarde

Oudenaarde staat bekend als de poort tot de Vlaamse Ardennen. De stad ligt dus per definitie op de grens tussen het heuvelachtig landschap dat zo bekend is bij motorrijders, en het Vlaamse vlakke land. De Schelde speelt scheidsrechter tussen beide landschappen. Vanaf de markt van Oudenaarde vertrekken we richting Leupegem waar we de Edelare berg omhoog rijden om halverwege rechts af te slaan. Daar leggen we het eerste vergezicht vast in bits en bites, vlakbij het Kezelfort. Het fort is niet toegankelijk maar het uitzicht over de Stad Oudenaarde is indrukwekkend.

Vanaf hier toeren we over de heuvelflanken tot op de Kapellenberg waar we uitkijken op Maarke en de heuvel erachter waar Kerkem ligt.

Verderop in Nukerke krijg je het mooiste uitzicht over de Vlaamse Ardennen, er is dan ook een speciale trap gebouwd zodat je in alle comfort kan genieten. Spijtig genoeg is het café aan de andere kant van de straat sinds enige tijd dicht. Wie er echt niet genoeg kan van krijgen kan net om de hoek wel terecht in de Git(e)ane (www.giteane.be) om te overnachten.

Terug op de heuvelrug draaien we links af en we blijven over de bescheiden Vlaamse toppen rijden tot we de weg oversteken richting Horebeke. Aan de andere kant van dit charmante dorp vinden we een nieuwe heuveltop, daar staat de Tissenhovemolen (de oudste windmolen van Vlaanderen).

Vanaf hier duiken we definitief terug de Scheldevalei in richting Welden. Na al dat op-en-neer gebrom komen we in een totaal ander landschap terecht: de Scheldemeersen. Een ommetje tussen de knotwilgen en we zetten koers terug naar Oudenaarde. Maar niet voor we nog een laatste blik werpen op de streek die we net doorkruistten vanaf het uitkijkpunt dat werd ingericht ter gelegenheid van de herdenking van de slag bij Oudenaarde.

 

Vergezichten rondom Oudenaarde

Lois Onderweg