IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Weekendje Den Haag

Weekendje Den Haag

Den_Haag.jpg

Waarom eens niet een city trip dichtbij met de motor zaten we te denken, en hop wij op weg naar Den Haag.

Den Haag (of ’s-Gravenhage) is de zetel van de Nederlandse regering. Het is een prettige oude stad, met brede straten en een rustiger karakter dan het schreeuwerige Amsterdam of het bedrijvige Rotterdam. Vanuit Den Haag zou je wel een tripje naar één van deze steden kunnen maken, met de motor ben je er in respectievelijk een uur en een half uur. Maar Den Haag heeft genoeg te bieden om een weekend mee zoet te zijn. Vanaf Antwerpen rij je er in een uurtje naartoe en een hotel in Den Haag heb je snel en goedkoop op internet geboekt. Een hotel in de binnenstad met ruime parkeergelegenheid is een Hotel van Mercure.

Lindenbomen

Het voorname Lange Voorhout, beplant met lindebomen, is één van de mooiste straten van Den Haag. Hier bevindt zich het statige Hotel des Indes, op de hoek van de Denneweg, een leuk straatje met veel leuke barretjes en restaurants. Het middeleeuwse Binnenhof waar de Nederlandse regering zetelt is vrij toegankelijk voor voetgangers. In het midden staat een gotisch gebouw met de Ridderzaal, waar ieder jaar op de derde dag van september de troonrede wordt uitgesproken, waarin de plannen voor het komende jaar worden bekend gemaakt. Op deze dag, die Prinsjesdag wordt genoemd trekt de koninklijke stoet met de Gouden Koets door de stad, een ceremonie waar elk jaar zeer veel mensen op afkomen.

Groen en strand

In het Haagse Bos, tussen de Bezuidenhoutseweg en de Benoordehoutseweg ligt het koninklijk paleis Huis den Bosch, waar prinses Beatrix woont en waar haar zoon, koning Willem-Alexander binnenkort naar zal verhuizen. Het Zuiderpark is het toneel van het gratis popfestival Parkpop op de laatste zondag in juni. Het mooiste groen is in de duinen te vinden in de deelgemeente Scheveningen. Als de zon ook maar even schijnt gaan de Hagenezen een frisse neus halen op het strand. Hier rijdt je met de motor zo naartoe, langs de file waarin automobilisten vast zitten. Stal de motor in de parkeergarage naast het Kurhaus, of in die op de hoek van de Zwolsestraat en de Gevers Deynootweg. Ook vlakvoor het Zwarte Pad bevindt zich een ruime bewaakte parkeerplaats.

Het Westland en Indisch eten

In de stad moet je zeker door de Indische buurt rijden, met veel mooie huizen en ambassades. Vlakbij ligt ook het Vredespaleis. Een andere leuke tocht is door het Westland, een gebied met veel glastuinbouw en leuke kleine wegen. De route van begint en eindigt in Scheveningen en gaat via Loosduinen en Wateringen richting Maassluis. Vervolgens rijd je door de polder richting Hoek van Holland en door de duinen terug naar Den Haag! Als de avond valt zullen jullie wel honger hebben. Het is alleen geschikt voor mensen die van scherp eten houden, maar wie in Den Haag is moet zeker een keer bij een Indonesisch restaurant eten. In deze stad zijn de beste Indonesische (of Indische, zoals ze in Den Haag zeggen) restaurants van Nederland te vinden. Deze zijn opgezet door mensen die na de Nederlandse koloniale overheersing naar Den Haag emigreerden.

Heb je nog wat tijd over, check dan ook een onze motor en scooter route door het groene hart van Nederland.

Alea iacta est ... Pizza in Palermo

Met de scooter naar de Vespa fabriek in Pontedera