IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

De Vogezen, naast een motorparadijs ook een 4x4 speeltuin?

De Vogezen, naast een motorparadijs ook een 4x4 speeltuin?

De wetgeving Frankrijk is duidelijk en tegelijk onduidelijk. Op de website van de lokale overheid in de Vogezen zegt men dat je overal mag rijden waar dat voorzien is voor normale auto’s. Dus niet op wandelpaden of gewoon door het bos of weiden. Nu liggen er in de bosrijke Vogezen een pak ‘boswegen’ die je als een weg kan aanzien, maar ook kunnen geïnterpreteerd worden als dienstweg voor de overheid, landbouw of bosbeheer. En er zijn geen borden die dat aangeven. In de praktijk kan je dus wel wat gaan exploreren, zolang je maar een beetje beleefd blijft, de natuur respecteert en niet de gekste paden opzoekt. Onderstaand filmpje is een voorbeeld van een fijne bosweg waarvan je naar mijn aanvoelen perfect kan argumenteren dat het een openbare weg is. Die staat trouwens ook aldus aangegeven op deze kaart, het zwarte lijntje links in het midden dat eindigt bij Le Fiadin. En zo liggen er nog honderden in die streek. 

Ervaringen met allroad of 4x4 rijden in de Vogezen? Laat zeker een commentaar achter. 

Daktent tips uit de praktijk

Daktent tips uit de praktijk