IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Daktent tips uit de praktijk

Daktent tips uit de praktijk

Daktenten worden steeds populairder en over de keuze van de ideale tent is al veel geschreven. Hier willen we graag twee ervaringen delen met één van de toptenten op de markt: de Maggiolina van Autohome. Dat is de originele, verticaal openende daktent van het Italiaanse merk, met schaar mechanisme. De belangrijkste reden om dit model te kiezen voor ons was de mogelijkheid om een versie van 220cm lang te kopen, wat betekent dat je zelfs met 1,90 meter comfortabel kan slapen.

Toen we vorig jaar routes gingen verkennen in Schotland verloren we echter onderweg de hendel om de tent open te draaien. Hoe kan dat gebeuren? Bij het sluiten van de tent draai je die naar beneden tot op een paar centimeter, je stopt de tentstof die wat uitpuilt mooi naar binnen, draait helemaal dicht en doet nog eens je ronde om de klemmen vast te zetten. Terwijl je dat doet laat je de hendel op de tent zitten want het gebeurt regelmatig dat je nog eens wat moet bij draaien om de klemmen dicht te krijgen. Bij de laatste ronde, als alles mooi dicht is en je klaar bent om te vertrekken, vergeet je gemakkelijk de hendel af te nemen en weg te stoppen. Dat gebeurde ons onderweg naar Schotland. De daarop volgende dagen was het behelpen met een dikke schroevendraaier tot een behulpzame Schot voor ons een voorlopige hendel in elkaar zette. Terug thuis gekomen bestelden we bij Autohome een nieuwe hendel, maar die bleek niet meer te passen omdat de gleuf in de as van het schaar mechanisme open geduwd was met de schroevendraaier. Dus, alle reden om die hendel NIET te verliezen. De oplossing? Ik kreeg van een vriend een originele ‘remove before flight’ banner (van een vliegtuig). Die hangt nu met een clip aan de hendel via een gaatje dat ik geboord heb. Als de hendel in gebruik is hang ik de banner aan het stuur. Op die manier hopen we die dus nooit meer te vergeten.

Als je ooit al een originele hendel zag dan zal je al gemerkt hebben dat deze op de foto een stuk langer is. Een vriend heeft die verlengd en meteen het gat in de buis wat groter gemaakt (omwille van het open duwen van de gleuf door de schroevendraaier). Omdat we ondertussen een grotere luifel hebben geïnstalleerd botste de normale hendel tegen de luifel. Met deze verlengde versie passeert alle opnieuw perfect.

Overweeg je de aankoop van een daktent, of heb je er net eentje op je reismobiel gezet? Bedenk dan iets om de hendel niet te verliezen, en hou rekening met de positie van een luifel.

FullSizeRender.jpg
De Vogezen, naast een motorparadijs ook een 4x4 speeltuin?

De Vogezen, naast een motorparadijs ook een 4x4 speeltuin?

Terug naar de beschaving / Ilomantsi - Savonlinna

Terug naar de beschaving / Ilomantsi - Savonlinna