IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Bezoek aan het DDR Motorrad Museum Berlijn

Bezoek aan het DDR Motorrad Museum Berlijn

In het hartje van Berlijn vind je tussen de terrasjes een verrassend motor museum, het DDR Motorrad Museum. Een verborgen pareltje met een uitgebreide collectie perfect gerestaureerde old- en young timer motoren en scooters van Oost-Duitse origine. Denk aan merken zoals IWL, MZ, DKW, Cezeta en Simson. Je zal verbaasd staan welk een mooie motor- en scootergeschiedenis er in het voormalige Oost Duitsland opgebouwd is. Het museum ligt op een ietwat onverwachte plek een boogscheut van de Alexander platz en midden tussen de terrasjes. Een Simson scooter (met grote wielen) voor de deur lokt bezoekers. Die scootertjes doen het trouwens vandaag de dag nog goed bij de Berlijnse hippe jeugd omdat ze een pak sneller rijden dan de moderne 50 cc-tjes. Eens binnen lijkt het even of het museum maar een zakdoek groot is met een 10-tal vehikels en een mooie opengewerkte motor. Maar eens je de trap afgedaald bent kom je in een ware grot van Ali-Baba terecht die zicht uitstrekt over de kelders van de aanpalende panden.

Hier kan je zeker een paar uur doorbrengen als fan, wij moesten het spijtig genoeg met een blitzbezoek van een klein uurtje doen.

Geniet van de foto's:

Dag 1 & 2: Naar het eindpunt

"The Build" over de passie voor custom motoren

"The Build" over de passie voor custom motoren