IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

BMW R1200GS 2012 met waterkoeling?

De jongens van MCN wisten de hand te leggen op een foto van wat waarschijnlijk de nieuwe BMW R1200GS is, en het ziet ernaar uit dat die watergekoeld zal zijn:
BMW R1200GS met waterkoeling
Belangrijkste indicatie voor de waterkoeling is het feit dat de uitlaat begint onderaan het blok in plaats van vooraan. Dit kan alleen met waterkoeling omdat de uitlaatkleppen (die het warmst worden) de volle koeling van rijwind nodig hebben bij luchtkoeling. Wie goed kijkt kan ook een hint van een radiator opvangen.

Nog volgens bronnen die MCN kon spreken zou de waterkoeling niet bedoeld zijn om het vermogen nog wat de hoogte in te jagen, maar wel om millieunormen te respecteren, geluidsarme te werken en ook om wat ruimte vrij te maken bij de benen/knieën van de piloot. Daar valt wel iets voor te zeggen.

Merk ook op de de achterbrug aan de andere kant zit en de uitlaat nu rechts. Het wordt dus een volledig nieuwe motor, tenzij deze foto natuurlijk gespiegeld is ...

Morgen is het zo ver, nieuwe verkeersregels voor motorrijders

Morgen is het zo ver, nieuwe verkeersregels voor motorrijders

De Margueriten route door Denemarken