IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Morgen is het zo ver, nieuwe verkeersregels voor motorrijders

Morgen is het zo ver, nieuwe verkeersregels voor motorrijders

Beschermende-motorkledijHet zat er al een tijdje aan te komen, onze Staatssecretaris voor Mobiliteit wil het motorrijden veiliger maken en heeft daartoe een reeks zinloze regeltjes gelanceerd. Voor de details kan U terecht in het staatsblad of ondertussen op wegcode.be, wij zorgen voor een kleine bloemlezing van de meest opvallende van deze despotische bedenksels:

Vanaf September mogen we met z'n allen niet langer onze zoon of dochter van minder dan 8 jaar achter op de motor meenemen. Of er gevallen bekend zijn van verkeersslachtoffers die in zo'n situatie gevallen zijn is niet duidelijk. Maar wij hebben het idee dat het 's morgens met de fiets naar school gaan rijden in veel gevallen veel gevaarlijker is een ritje waarbij je pagadder stevig ingepakt achter op de motor zit. Zullen we meteen ook de fiets verbieden onder de 8 jaar?

Door de file filteren wordt nu ook in de wet vastgelegd. Dat zou een goede zaak kunnen zijn voor de rechtszekerheid van file-motards. Hoewel ik alweer geen weet heb van discussies omdat alle rechters weten dat dit gedoogd wordt. Maar die wet is er nu, alleen spijtig dat één van de criteria is dat je niet meer dan 20km/u sneller mag rijden dan de file (en ook niet sneller dan 50km/u zowieso). Hoe zowel de politie als de motorrijder die 20km/u gaan meten is niet duidelijk, misschien wordt dat een optie op de volgende generatie motorfietsen. Voorlopig dus ook een maat voor niets ...

En dan is er de "beschermende kledij". We kennen natuurlijk allemaal die zeldzame gek die in T-shirt in eerste versnelling naar 120km/u trekt in de hoop zoveel mogelijk afkeurende blikken te verzamelen. Daar worden mensen kwaad van, en hoe kan je beter stemmen ronselen dan kwade onwetende burgers een snoepje toe te gooien. De meeste motorrijders weten echter wat motorrijden inhoudt en kiezen steevast voor stevig schoeisel en passende kledij. Ondergetekende is ook het soort dat liever twee liter vocht uitzweet dan zijn lederen jas thuis te laten. Maar mag ik dat even zelf beslissen? Of moet ik voortaan op zondagmorgen het lederen pak in om met mijn 55 jaar oude scooter naar de bakker te tuffen?

Voor wie de wet op de beschermende motorkledij nog niet helemaal duidelijk was de essentie even op een rij gezet: (klik om te vergroten) beschermendekledij_shouppe.001

GS Challenge 2011 - Belgium "De Finale"

GS Challenge 2011 - Belgium "De Finale"

BMW R1200GS 2012 met waterkoeling?