IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

De lange rit naar Fes

De lange rit naar Fes

group_kar-2.jpg

naarfezDe theestop in de voormiddag nemen we alweer aan een bron die verborgen ligt in een diepte aan de linker kant van de weg. De oase rond de bron blijkt een populaire pleisterplaats te zijn voor camper-toeristen. We zijn ondertussen van de grootste verbazing bekomen maar toch blijven de landschappen op het netvlies kleven. Stilaan maakt het dorre woestijnlandschap plaats voor de bergen die we aan het begin van onze reis aandeden. Ergens hoog in de bergen heeft gids Michael bij zijn verkenning een ontdekking gedaan. Zowaar een bed & breakfast in een miniscuul gehucht. We slaan de onverharde weg in worden hartelijk ontvangen met muntthee die zelfs niet mogen betalen. Bij een rondleiding door het huis krijgen we meer te zien van wat de B&B te bieden heeft aan kamers en zelfs een hammam. Alleen vrees ik dat er nog wat aan het comfort gewerkt zal moeten worden om veel verwende Europeanen aan te trekken. Een matras volstaat niet om een kamer in te richten en een oude ton met een vuurtje eronder in een afgesloten kamertje is ook niet echt wat de meesten onder ons verstaan onder een welness arrangement. IMG_4397 Hammam Nog even tijd voor een "zotte" foto waar de Triumph Explorer als tractor wordt ingezet en dan weer om op weg richting Fes. Deze koninklijke stad is flink uitgedeind in de loop der jaren en tot bij het hotel geraken blijkt geen sinecure. Maar iedereen geraakt uiteindelijk door de verkeerschaos en we genieten van het prachtige uitzicht dat het hotel biedt op de oude stad.

Deze route vorm deel 1 van de Triumph Marokko Tour, de andere delen zijn: Triumph Marokko Tour: Langs de Spaanse en Marokkaanse kust naar Chefchaouen Triumph Marokko Tour: Door de Noord-Marokkaanse bergen naar Ifrane Triumph Marokko Tour: Bergaf van Ifrane naar Afourer langs de bron van de Our-er-Rbia Triumph Marokko Tour: Naar Marrakech via het Atlas gebergte Triumph Marokko Tour: Over de Atlas van Marrakech naar Boulmane Dades Triumph Marokko Tour: De Gorge de Dades en de woestijn Triumph Marokko Tour: Een dag in Erfoud, of is het Arfoud?

Triumph Marokko Tour: Motorpret van Fes tot Chefchaouen

Slapen en eten

Le Meridien Hotel Fez: Luxe hotel met zicht op de oude stad vanop het prachtig terras. De motoren kunnen veilig gestald worden op de afgesloten parking. Prijs: OOO

Motorpret van Fes tot Chefchaouen

Motorpret van Fes tot Chefchaouen

Een dag in Erfoud, of is het Arfoud?

Een dag in Erfoud, of is het Arfoud?