IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Motorpret van Fes tot Chefchaouen

Motorpret van Fes tot Chefchaouen

chefchouen.jpg

loukkos chefchouenDe laatste volledige rit op Marokkaanse bodem is niet zo heel lang, dus is er tijd voor een bezoekje aan de gigantische Medina van Fes. Laat je op sleeptouw nemen door een gids en je wordt ondergedompeld in een wereld waar de middeleeuwen en moderne techniek vrolijk door elkaar lopen. Hier vindt je meer souvenirs, prullaria en eten dan je zoekt en voor een prijsje als je het spel van onderhandelen meespeelt. Wel even opletten dat je niet verloren loopt, neem je GPS mee! Na de middag draaien we het stuur weer richting noord voor een rit die de Marokko ervaring nog eens mooie samenvat. We starten in de groene landschappen ronder stad, komen vervolgens in een soort maanlandschap terecht om later terug in echte bergen te vertoeven. De wegen variëren van "hier zijn ze nog een weg aan het uitvinden" tot "strak als dit hebben we ze in Europa weinig". Vooral de laaste 50 kilometer voor de Pont du Loukous (de grens tussen Spaans en Frans spreken Marokko) bezorgen ons een ongekende motorervaring. En meteen zijn ook de laatste twijfelaars overtuigd dat de Triumph Explorer 1200 een geduchte concurrente is voor de BMW R1200GS. Er wordt zelfs gefluisterd dat het een betere motor is. De dag wordt afgesloten met een foto sessie op het uitkijkpunt bij Chefchaouen, net voor de zon onder gaat over deze trip.

Deze route vorm deel 1 van de Triumph Marokko Tour, de andere delen zijn: Triumph Marokko Tour: Langs de Spaanse en Marokkaanse kust naar Chefchaouen Triumph Marokko Tour: Door de Noord-Marokkaanse bergen naar Ifrane Triumph Marokko Tour: Bergaf van Ifrane naar Afourer langs de bron van de Our-er-Rbia Triumph Marokko Tour: Naar Marrakech via het Atlas gebergte Triumph Marokko Tour: Over de Atlas van Marrakech naar Boulmane Dades Triumph Marokko Tour: De Gorge de Dades en de woestijn Triumph Marokko Tour: Een dag in Erfoud, of is het Arfoud? Triumph Marokko Tour: De lange rit naar Fes

Bezoeken

Chefchaouen: Prachtig bergstadje met een mooie oude stad (Medina), ga bij zonsondergang zeker naar het Chefchaouen uitkijkpunt.

Slapen en eten

Casa Hassan: Gelegen in de Medina van Chefchaouen (dus niet per motor bereikbaar) is dit een traditionele Riad met alle modern comfort (als je je kamer weet te vinden). Het hotel heeft aan de overkant van de straat een lekker hotel. Wie per sé een pint wil drinken kan terecht op het pleintje waar je ook de motor kan achterlaten. Betalen voor het bewaken van je motor op de plein is een must (goed onderhandelen). Prijs: OO

Door Marokko op een Triumph Explorer 1200

Door Marokko op een Triumph Explorer 1200

De lange rit naar Fes

De lange rit naar Fes