IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

En dan nu een electrische motor die wél tot de verbeelding spreekt.

De jongens bij Mission Motors zijn bezig met de bouw van een échte performance bike op electriciteit. Een machine die tot de verbeelding spreekt, in tegenstelling tot de Zero S die we eerder presenteerden. Een topsnelheid van 225 km/u (150 mijl/u eigenlijk) en een acceleratie met 100% koppel vanaf de eerste seconde, dat vraagt een piloot met ervaring. Recent had ik zelf het genoegen met een performante electrische auto (een Tesla roadster) te rijden en de acceleratie kan je best vergelijken met een botsauto (maar eentje die blijft doorgaan dus). Benieuwd wat dat geeft op een motor.

Zoals het een goed "nieuw" merk betaamd willen ze hun kunnen demonstreren in de racerij en daarvoor kozen de Isle of Man TT (juni 2009). Met een aangepaste versie welliswaar omdat het daar op Man zo hard gaat dat de batterij sneller leegloopt dan bedoeld. Dus hebben ze de TT versie een ander - meer aerodynamisch - koetswerk meegegeven en minder getuned op acceleratie.

Voor wie zich afvraagt, "moet ik beginnen sparen?":
- Je kan er vlot meer dan 220 km mee op stap
- Opladen kan in 2 tot 3 uur op 220V
- Levering vanaf 2010, nu reserveren kan voor de ronde som van $ 5000 (voorschot)
- Kostprijs: $68 995

Toch een beetje duur als je het mij vraagt.

De motor was te zien op de TED conferentie in februari, hier is een filmje van de Franse internet-celebrity Loic Lemeur die in de striemende regen eens op het electrisch ros mag zitten:


Tests voor de Isle of Man TT:

See and download the full gallery on posterouswww.mototravel.be

Het groene hart van Nederland

Exclusieve choppers uit Europa