IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Het groene hart van Nederland

Een prachtige rondrit door de Hollandse polders.

Heinkel Scooter ten zuiden van Amsterdam

"Heinkel Club De Kwakel" organiseert om de drie jaar een internationaal scooter treffen en in 2009 stippelden ze deze prachtige route uit door het groene hart van Nederland. Het werd een prachtige rondrit door de Hollandse polders. Daar zie je pas echt waarom Nederlander meer bezig zijn met de stijging van het zeepeil dan bijvoorbeeld de Belgen. Maar zolang het daar niet ondergelopen is vormt deze streek een uitgelezen plek voor rustig toeren.

De Route:

De rit vertrekt en komt aan in Uithoorn, niet meer dan 15 kilometer van Amsterdam. Ze loopt langs de mooiste plekken van het groene hart van Nederland over de dijken en door dorpen, dwars door natuurgebieden en langs de Amstel. Wel even opletten voor de vele fietsende autochtonen. Voor wil in Vlaanderen vertrekt is dit een leuke aanlooproute:

Verblijf:

Amsterdam ligt op een steenworp van het vertrekpunt en biedt een massa mogelijkheden voor logement. Maar ook "op den buiten" ten Zuiden van Amsterdam vind je een aantal leuke plekken, zoals bijvoorbeeld "Logeren aan de Amstel".

Eten en drinken:

De Vier Balken ◦ Je hoeft in Nederland absoluut niet te overleven op karnemelk en beschuit met muisjes. Op het terras van "De Vier Balken" krijg je een heerlijke maaltijd geserveerd, van een boerenomelet over een slaatje tot een volwaardige steak. ◦ Parkeren kan van de weg af links af van het terras ◦ Website: www.vierbalken.nl

Een motortrip door het groene hart van Nederland

En dan nu een electrische motor die wél tot de verbeelding spreekt.