IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Genieten van het Engelse binnenland van Dartmoor naar Stonehenge

Genieten van het Engelse binnenland van Dartmoor naar Stonehenge

Deze route begint met een stukje avontuur in Dartmoor National Park. Ze brengt ons via het binnenland van Devon en Wilshire langs stuurweggetjes en ingedommelde dorpen naar Stonehenge.

stonehenge-motor-tour

In Dartmoor National Park doen we natuurlijk geen echte off-road maar de kleine weggetjes met keitjes in het midden en soms heel stijle ups & downs vragen toch wat behendigheid op de motor. Wie met een zwaarbeladen toerbuffel op weg is zal met dank terugdenken aan die off-road training. De beloning is echter schitterend, je kan eigenlijk dagen rondrijden in dit park en je blijven verbazen.

Aan de oostkant vinden we Exeter, een mooie stad met Kathedraal voor de liefhebbers. Van daaruit gaan we richting noord naar Tiverton. Ergens halverwege voorbij Bickleigh kan je stoppen voor een hapje bij een oude watermolen, en daar is tevens een leven museum van de stoomtrein.

Verderop duiken we dieper de Countryside in en knopen we de charmante dorpjes en stuurweggetjes aan elkaar richting Chard en tot in Yeovil. Daar voorbij ligt Sherborne met z'n twee kastelen die een bezoekje waard zijn.

En zo naderen we via een paar mooie verbindingswegen waar het gas al eens wat verder open kan onze eindbestemming van deze route: Stonehenge. Deze magische plek is wereld erfgoed en je zal er dus niet alleen zijn. Onze timing aan het einde van de dag is goed gekozen want dan zijn de bussen met Japanners en gepensioneerde Duitsers reeds terug vertrokken. Op die manier kan je toch in relatieve rust genieten van dit bouwwerk.

Logeren in de buurt van Stonehenge doen we andermaal in een unieke pub in Hindon op 25km van Stonehenge (20 minuten). "The Lamb Inn" ziet eruit als een verzorgde Engelse pub aan de buitenkant, maar is binnen volledig Schots aangekleed, inclusief een massieve collectie Single Malts. Ook het menu is een aanrader met naast de obligate "Haggis" een fijne selectie aan klassieke streekgerechten en creatieve spinselen van de kok.

Route:

Deze route vorm deel 5 van de Zuid Engeland Motor Trip, de andere delen zijn: Zuid Engeland Motor trip 1: Het hippe Brighton, voor Mods en Bikers alike Zuid Engeland Motor trip 2: Langs de zuidkust naar Lulworth Cove Zuid Engeland Motor trip 3: Langs de Zuidkust naar Dartmoor National Park Zuid Engeland Motor trip 4: De ronde van Cornwall Zuid Engeland Motor trip 6: Ten Westen van Londen langs monumenten en Kathedralen Zuid Engeland Motor trip 7: Motorrijden door de tuin van Engeland, Kent

Bezoeken:

Dartmoor National Park Sherborne Castles Stonehenge

Eten:

The Bickleigh Mill Efficiënte uitbating bij een watermolen, groot terras en parking.

Slapen:

The Lamb Inn in Hindon Prijs: OO Goede kwaliteit vraagt een prijs, niet goedkoop maar zeer comfortabel hotel.Parkeren:Het hotel heeft een parkeerplaats maar die is aangelegd met een dikke laag keitjes. Een strook beton aan de linker kant brengt soelaas.

West Engeland langs monumenten en Kathedralen

West Engeland langs monumenten en Kathedralen

De ronde van Cornwall

De ronde van Cornwall