IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Met de juiste banden op reis

Met de juiste banden op reis

Rechten voorbehouden aan: el otro jubilo Motorreizen zijn heerlijk in alle seizoenen, maar toch zijn er enkele dingen waar best rekening met gehouden moet worden om uw veiligheid te garanderen. Net als bij wagens heeft een motor bij winterse omstandigheden bijvoorbeeld nut van winterbanden voor een betere grip op het wegdek. Meer zelfs, om een veilige rit met uw tweewieler te waarborgen, zijn winterbanden een noodzaak om het bochtenwerk op onbekende wegen tot een goed einde te brengen. Het omgekeerde is ook waar: de zomer tegemoetgaan met winterbanden is een even slecht idee.

Niet alleen is er een groot verschil tussen autobanden en motorbanden, maar ook tussen motorbanden onderling. Denk maar aan banden voor motorcross, lange afstandsreizen en scooterbanden, die elk andere behoeften hebben. Het is belangrijk om bij het kiezen van de juiste banden in gedachten te houden wat u met uw motor wilt doen. Afhankelijk daarvan kiest u een band. Voor een overzicht en meer uitleg van de verschillende merken en types motorbanden, ga naar: http://www.tirendo.be/motor/banden/

“Enkele zaken waar u bij het aankopen van nieuwe banden, of dit nu zomerbanden of winterbanden zijn, best rekening met houdt, zijn het profiel en de hoeveelheid silicum in de rubbersamenstelling van de banden” stelt Dietmar Töpfer, bandenexpert bij tirendo.be. “Het profiel van winterbanden heeft zo bijvoorbeeld meer kleinere groeven om water en sneeuw sneller af te voeren en aquaplaning te voorkomen.”

Een ander belangrijk kenmerk van winterbanden, volgens Dietmar Töpfer, is een verhoogd silicumgehalte in de rubbersamenstelling, waardoor de band bij winterse temperaturen soepel blijft. Dit verhoogt de grip bij oneffenheden in het wegdek en zorgt ervoor dat de banden minder hard slijten. Banden moeten verder eenzelfde slijtage hebben. Het is niet aangewezen om een nagelnieuwe band met een zo goed als afgesleten band te combineren. Eenzelfde loopvlak bovendien is een must!

Met de juiste banden is het hele jaar door veilig op reis gaan met de motor geen enkel probleem meer. Dus stel uw veiligheid voorop en selecteer banden die uw rijcomfort zullen vergroten. Dietmar Töpfer is al meer dan 30 jaren actief in het bandensector. Tegenwoordig is hij actief bij tirendo.be, een online bandenwebsite, waar hij klanten met raad en daad bijstaat in hun zoektocht naar de perfecte band.

Tirendo.be 3

Rechten voorbehouden aan: Sergio Morchon

Motor Reisverhalen

Motor Reisverhalen

Motorvakantie Zuid-Engeland

Motorvakantie Zuid-Engeland