IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Motorvakantie Zuid-Engeland

Motorvakantie Zuid-Engeland

arundel-castle.jpg

Zuid-Engeland is gezegend met prachtige groene en heuvelachtige landschappen. Deze kun je met de motor prima ontdekken: het land is bezaaid met goed onderhouden smalle plattelandswegen waar het vrijwel nooit echt druk is. Je komt langs prachtige plattelandsdorpjes, het mysterieuze Stonehenge en middeleeuwse kastelen.

Romeinse villa’s

Pak in Duinkerke de ferry naar Dover. De tocht duurt nog geen twee uur. Ga nog niet gelijk het binnenland in, voor de mooiste reiservaringen rijd je de eerste dag over de hoge krijtrotsen langs oude badplaatsen als Hastings, Bexhill en Eastbourne. Hierna kan je door het mooie landschap van de South Downs rijden en het fraaie Arundel Castle bekijken. In de buurt liggen ook oude Romeinse villa’s en de ruïne van Cowdray Mansion uit de Tudor-periode.

arundel-castle

Stonehenge en de graafschappen Devon en Somerset

Het ruim 5.000 jaar oude Stonehenge ligt midden in een dunbevolkt landelijk gebied. Het graafschap Dorset is bijzonder mooi, met veel eeuwenoude boerderijen en landhuizen. Pas wel op voor loslopend vee. Devon en Somerset zijn graafschappen met fraaie wegen door dichte bossen en oeroude weilanden die met hagen en stenen wallen zijn omheind.

Sussex en Kent

Sussex is een landelijk gebied, vol met typische boerendorpjes en markten. Neem wel de plattelandsweggetjes, vanaf de rondweg mis je veel van het spectaculaire groene landschap. Winchester is een oude historische stad met een prachtige kathedraal. Een prima plek om even af te stappen, door het oude centrum te lopen, de kathedraal te bezoeken en voordat je weer op de motor stapt te lunchen in een van de karakteristieke pubs. Als je de vakantiebeoordelingen van andere reizigers moet geloven is Kent het mooiste gebied van Groot-Brittannië. Het wordt ook wel de tuin van Engeland genoemd. Een groot deel van Kent ligt op de kalkrug van de North Downs, die helemaal uitloopt tot Dover.

Een volledige reisroute met de motor door Zuid Engeland vind je hier.

Met de juiste banden op reis

Met de juiste banden op reis

10 iPhone apps voor motorrijders

10 iPhone apps voor motorrijders