IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Motorrijden door de Dolomieten

Motorrijden door de Dolomieten

Dolomite Pass

Italië: het land van de pasta’s en de prachtige landschappen met als hoogtepunt de Dolomieten. Dit is een van de meest geliefde gebieden voor motorrijders. De ene na de andere bocht, testen jouw skills als bestuurder. Daarbij rijd je in een prachtige omgeving met rode rotsen en ongerepte natuur. Helemaal in de onbewoonde wereld ben je niet, want dit prachtige gebied trekt meer motorrijders aan. Het is dus ook een goede plek om kennis te maken met andere motorliefhebbers.

Kamperen of in een hotel Het fijne van een motorvakantie is dat je ontzettend mobiel bent. In Italië zijn verschillende vakantiehuizen voor motorrijders te vinden en zeker in de dolomieten vind je veel motorhotels. Toch is het ook leuk om een te kiezen voor een camping weekend. Een tent en wat spullen nemen niet veel plek in en het maakt je extra mobiel.

Italie is niet voor niets het kampeer land bij uitstek. Van idyllische bosdelen, tot  campings waar menig resort eigenaar jaloers van wordt, neem bijvoorbeeld het Union Lido.

De beste routes De beste route is natuurlijk voor iedereen anders. Dat is het grote voordeel van overnachten in een motorhotel. Daar kom je anderen tegen waarmee je kennis kunt delen over het gebied. Vanuit Molveno kun je verschillende kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een prachtige rit naar het Gardameer maken of een van de bekende Dolomieten passen volgen zoals de Passo Sttelvio, Passo Gavia of de Mendelpass.

Zeker wanneer je in een motorhotel verblijft, kun je daar verschillende motorroutes krijgen. Tevens zijn er ook apps te downloaden die je geweldige motorroutes kunnen geven (denk bij het gebruik van mobiel wel internet wel aan je roaming kosten, niet dat je een maand later wordt verrast met een rekening). Best Biking Roads is een van die apps (Android) waar nog steeds nieuwe routes aan toe worden gevoegd.

Touren door Nederland; dichtbij maar toch verrassend

Touren door Nederland; dichtbij maar toch verrassend

De Wild Boys gingen door de Pyreneeën

De Wild Boys gingen door de Pyreneeën