IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Touren door Nederland; dichtbij maar toch verrassend

Touren door Nederland; dichtbij maar toch verrassend

Utrechtse-heuvelrugOm een mooie tourtocht te maken hoeven we niet altijd af te reizen naar verre bestemmingen. Ook dichtbij huis zijn nog genoeg mooie routes om te rijden. Alleen Nederland al heeft verschillende mooie routes om te ontdekken. Hier volgen enkele suggesties.

Utrechtse Heuvelrug

In de provincie Utrecht strekt zich het licht heuvelachtige landschap van Utrechtse Heuvelrug uit. Deze route voert langs prachtige oude plaatsen als Amerongen, Doorn, Houten en Zeist. Daarnaast is dit gebied het op één na grootste bosgebied van Nederland. Alleen de Veluwe heeft een grotere oppervlakte. De combinatie van veel bossen met mooie authentieke plaatsen maakt deze route meer dan de moeite waard!

Het Lauwersmeer, Groningen

lauwersmeerHet noorden van Nederland is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij het plannen van je volgende tourtocht. Toch is deze streek zeker een mooie plek om doorheen te rijden. Helemaal in het noorden van Nederland, tussen Friesland en Groningen ligt het Lauwersmeer. Een mooie route om hier te rijden is van Groningen richting Dokkum. Vanuit daar kan via het Lauwersmeer en de kust aan de Waddenzee terug worden gereden richting Groningen. Onderweg voert de route langs verschillende kleine Friese en Groningse dorpen die perfect zijn voor een tussenstop. Als je een hotel boekt in Groningen kan je daarna nog een dag uittrekken om deze stad te verkennen.

Schouwen-Duiveland en Walcheren

Deze route begint op de Brouwersdam in Zeeland en voert via de Deltawerken, Veere en Vlissingen naar Goes en de Zeelandbrug. Genoeg hoogtepunten dus waar onderweg even gestopt kan worden. Naast de net opgesomde hoogtepunten zijn er ook een hoop Zeeuwse stadjes te zien in de meest waterrijke provincie van Nederland. Trek genoeg tijd uit voor deze route want er is genoeg te zien!

En dan is er natuurlijk nog de motorroute door het groene hart van Nederland die we eerder al publiceerden.

Motorvakantie in Tsjechie

Motorvakantie in Tsjechie

Motorrijden door de Dolomieten

Motorrijden door de Dolomieten