IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Motorvakantie in Tsjechie

Motorvakantie in Tsjechie

tsjechie.jpg

Dat Europa een heerlijk werelddeel is om doorheen te rijden op de motor, weten wij natuurlijk al langer. De favorieten plekken blijven toch de Franse en Spaanse landschappen. Voor de mensen die hier al vaker doorheen gereden hebben, zijn er gelukkig nog veel meer plekken in Europa die je kunt ontdekken op de motor.

Tsjechië Het is misschien niet de eerste land waar je aan denkt, maar Tsjechië beschikt over prachtige natuur en prachtige landschappen. Je kunt een goedkoop vliegticket naar Praag boeken en daar een motor huren. Uiteraard kun je ook de reis per motor naar Tsjechië maken, afhankelijk van hoe lang je de vakantie wilt maken. Zo is Praag een prachtige stad om te ontdekken en het eten is er relatief goedkoop. Motorrijders zijn vooral fan van de omgeving. Er is prachtige natuur en er zijn verschillende berggebieden rondom Praag waar je doorheen kunt rijden.

Zo heb je op ongeveer 100 kilometer te noordoosten van Praag het Bohemian Paradise. Dit park staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en beschikt over een prachtige omgeving, historische monumenten, kastelen, landhuizen en typisch Tsjechische architectuur. Een schitterende route om te rijden is van Turnov naar Jicín.

http://www.flickr.com/photos/24000399@N03/5175375963/in/photolist-8Tk9Y4

Motorvakantie in Tsjechie

In Tsjechië zijn ook diverse motorcampings te vinden. Vooral in het noorden vindt je veel motorcampings en hotels. Ook van Nederlandstalige uitbaters. Wel is het aan te raden om van te voren goed uit te stippelen naar welke campings je wilt gaan. Zeker in het hoogseizoen wil het nog wel eens voorkomen dat een camping vol staat. Wanneer je van motorhotel naar motorhotel wilt gaan kan je de kampeerspullen zelfs helemaal thuis laten.

Een leuke camping is camping Papillon. Deze camping ligt centraal in het noorden van Tsjechie en kan daarom perfect als uitvalsbasis gebruikt worden voor diverse tochten. Maar ook zit je vanaf de camping zo in Polen of Duitsland.

10 iPhone apps voor motorrijders

10 iPhone apps voor motorrijders

Touren door Nederland; dichtbij maar toch verrassend

Touren door Nederland; dichtbij maar toch verrassend