IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Rond de bron van de Loire

Rond de bron van de Loire

De Loire is de langste rivier van Frankrijk. Met deze route komt u langs de bron van de Loire. De route voert naar de hoogste toppen van de Ardeche en loopt ook langs een meer in een oude vulkaankrater (Lac d’Issarlès). In het dorpje Lachamp-Raphaël kunt u eventueel van de route afwijken om la cascade du Ray-Pic (waterval) te bezoeken. Voor de rest is de route een bochtenfeest. loire-vallei

Route:

De Loire heeft niet minder dan drie bronnen die allemaal ontspringen aan de voet van de Mont Gerbier de Jonc in de Ardèche: View Larger Map

Ben je trouwens fan van de Loire, bekijk dan ook onze route rond de kastelen van de Loire, een flink stuk verder stroomafwaards. Wie op zoek is naar nog meer bronnen moet zeker onze bronnen special bekijken.

Slapen:

Saint Laurent du Pape - Kamers & Eten in Domaine de l'Amiral Domaine de l'Amiral is gelegen op 15 minuten van de route du Soleil en aan de rand van het dorp Saint Laurent du Pape. (Ardeche, Frankrijk). De accommodatie is motorvriendelijk, met onder andere overdekte stalling voor de motor. Naast het ontbijt en een uitgebreide avondmaaltijd verzorgen de uitbaters, voor degenen die besluiten om niet te lunchen in een van de leuke restaurantjes onderweg, een lekkere picknick.

Het noorden van de Ardeche: Eyrieux

Het noorden van de Ardeche: Eyrieux

Fun met motorhelmen