IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Avontuur op het Plateau du Coiron

Avontuur op het Plateau du Coiron

Deze leuke, avontuurlijke route voert over kleine, smalle wegen langs enkele bijzondere dorpjes en stadjes, waaronder Sceautres, Alba-la-Romaine, Mirabel en Beauchastel. De route loopt in het oosten van de Ardeche. De zuidelijke helft van de route voert door de streek Plateau du Coiron, vandaar de naam.

Dorpje op het Plateau du Coiron

De route begint met een avontuurlijk weggetje dat vanaf Saint-Fortunat zuidwaarts loopt. Dit is een heel erg slecht weggetje met veel steenslag, maar wel leuk. Aan de rechterkant ziet u op een gegeven moment een oude zilvermijn. Na +/-10km wordt de weg beter. De route voert ook langs het dorpje Sceautres, dat tegen een neck is gebouwd. (Wanneer een vulkaan stopt te werken, dan stolt de lava in de kraterpijp. Door weer en wind erodeert de vulkaan, maar de gestolde lava erin is harder en blijft staan. Dit wordt de neck genoemd.) De route voert daarna naar Alba-la-Romaine en Mirabel. Beide mooie historische stadjes. Wanneer u van de route afwijkt en naar St-Laurent-Sous-Coiron rijdt dan hebt u een mooi uitzicht over het Plateau du Coiron (Dat is de naam van het gebied waar u de laatste 50km doorheen hebt gereden.) De kerk in St-Laurent-Sous-Coiron staat op een gestolde lavastroom. Via Privas rijdt u naar Les Ollières en Vernoux-en-Vivarais en dan terug naar het historische stadje Beauchastel. Slechts vier kilometer verwijderd van het startpunt van de route.

Route:

Let op: beginnende motorrijders kunnen de eerste 20km van de route eventueel overslaan en de route starten in Rombon aan de D104.

Slapen:

Saint Laurent du Pape - Kamers & Eten in Domaine de l'Amiral Domaine de l'Amiral is gelegen op 15 minuten van de route du Soleil en aan de rand van het dorp Saint Laurent du Pape. (Ardeche, Frankrijk). De accommodatie is motorvriendelijk, met onder andere overdekte stalling voor de motor. Naast het ontbijt en een uitgebreide avondmaaltijd verzorgen de uitbaters, voor degenen die besluiten om niet te lunchen in een van de leuke restaurantjes onderweg, een lekkere picknick.

Door de donkere Tunnel du Roux

Door de donkere Tunnel du Roux

Het noorden van de Ardeche: Eyrieux

Het noorden van de Ardeche: Eyrieux