IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Langs de Engelse zuidkust naar Lulworth Cove

Langs de Engelse zuidkust naar Lulworth Cove

Deze trip start in Brighton, een perfect verlengstuk voor wie de motorroute naar Brighton heeft afgewerkt. Van daaruit gaat het langs de Brits zuidkust naar Lulworth met een serie prachtige streken en wegen op het menu. Van countryside over getijdengebied tot natuurpark, alles komt aan bod.

south-downs-motorrit
south-downs-motorrit

We verlaten Brighton langs de kust en door Hove, tegenwoordig één stad samen met Brighton, om al snel noordwaards te trekken bij Arundel Castle. Vanaf daar loopt de route door de "South Downs", een prachtig natuurgebied. Terug richting kust komen we langs Goodwood, wie wil kan daar even een ommetje maken tot het circuit dat bekend is van het jaarlijkse "Festival of Speed". Verderop kunnen de liefhebbers van Religieuze kunst dan weer een stop maken in Chichester waar de kathedraal pronkt met glasramen van Chagall.

Vervolgens loopt de route door een uniek stukje getijdgebied, een deel van de weg loopt zelfs onder bij elk hoog water. Wie geen verassingen wil kan dus beter de getijdentabellen even raadplegen, alhoewel het enkel op het hoogste punt is dat de weg effectief verdwijnt. Datzelfde getijden effect levert wel prachtige plaatjes op bij Bosham. Je kan in dit charmant dorpje ook terecht voor een hapje in "The Anchor Bleu". Andermaal even opletten waar je je motor parkeert met de getijden, "Icecream Dave" die daar zijn ijsjes verkoopt heeft er zelfs een YouTube filmpje van gemaakt:

the-new-forest-motor-trip
the-new-forest-motor-trip

Voorbij Southampton, waar verder niet te beleven valt, komen alweer in een verrassend natuurpark. Het "New Forest National Park" grenst aan de zee en is uniek omdat alle dieren er vrij in de natuur rondlopen. Het is dus even opletten voor vooral paarden en schapen op de weg. Je kan in het park ook camperen. Diep in het park wacht er de auto en motor liefhebbers het schitterende "National Motor Museum" met een unieke collectie aan oude en recentere auto's en moto's, een paar originele James Bond wagens en de "Top Gear Experience" met de meest spectaculaire voertuigen die dit bekende TV programma voorbracht.Verder richting west komen we ook nog langs het Sammy Miller Motorcycle Museum voor wie er echt niet genoeg kan van krijgen.

ferry-naar-swanage
ferry-naar-swanage

Na al die bezoekjes is het weer tijd om te rijden. De route neemt ons naar Bournemouth, een typsiche badplaats waar we even door moeten om de ferry naar Swanage te nemen. We steken het zeegat snel over (moto's parkeren links in de "gaten" op de boot) naar de "Isle of Purbeck", een schiereiland met alweer een uniek natuurgebied. Hier keert de rust terug en door deze prachtige streek rollen we richting Lulworth cove. Dat kan via de grotere weg langs Wareham en Wool, of door alweer een mooi stukje natuur. Maar dat laatste kan alleen als "onze Britse jongens" dat toelaten want dit is oefenterrein voor de tankdivisie die daar in de buurt gehuisvest is. De weg is er dus soms afgesloten, en je vindt er verkeersborden die met "Tanks Crossing" en "Sudden Gunfire" erop.

lulworth-cove-motorroute
lulworth-cove-motorroute

Het eindpunt van deze route is een echte topper. Lulworth Cove is een unieke baai die zo lijkt weggelopen uit een piraten film. Bij goed weer een plekje om een dag uit te blazen en te genieten van de "Jurrasic Coast". Wij verbleven in het Lulworth Beach Hotel, het beste wat er daar te vinden is met nette kamers en een OK restaurant (naar Britse normen).

Route:

Zuid Engelse kust naar Dartmoor National Park

Zuid Engelse kust naar Dartmoor National Park

Het hippe Brighton, voor Mods en Bikers alike