IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Zuid Engelse kust naar Dartmoor National Park

Zuid Engelse kust naar Dartmoor National Park

De Engelse Zuidkust zit vol verrassingen. Deze route van Lulworth Cove naar Dartmoor National park sluit aan top de Zuid England Trip 2 en brengt ons verder in het westen van Engeland langs charmante badstadjes en door het unieke natuurpark Dartmoor National Park.

motor-uitzicht-abbotsbury

Vanuit Lulworth gaat het langs de "Jurrasic Coast" richting Dorchester. We laten deze stad echter rechts liggen en blijven dichter bij de kustlijn. Het dorpje Abbotsbury luidt met haar pittoreske okerkleurige huisje en strooien daken een prachtig stukje weg in. Bovenop de heuvel voorbij het dorp heb je een magistraal zicht op de het achterliggende land inclusief ruïne, de zee en een natuurlijke lagune. Wie geïnteresseerd is kan daar ook langs bij een zwanen kwekerij.

Verderop passeren we langs Lyme Regis met typische smalle straatjes en zo volgen we de kust tot in Exmouth. De ferry daar neemt geen moto's mee (enkel voetgangers en fietsers) dus volgen we van hieruit de "River Ex" tot de eerste brug om dan langs de andere oever terug richting zuid te rijden. Dat levert bij de monding van de Ex opnieuw mooie plaatjes op. Verderop rijgen we één badplaats aan de andere en krijgen we een goed beeld van de Engels badcultuur.

In Torquay zeggen we de kust vaarwel en draaien landinwaards naar Totnes met zijn mooie oude huizen en een Ruine van een Normandische burcht, om zo het zuiden van Dartmoor National Park te bereiken. Aan die zuidkant rijden we door piepkleine buitenbaantjes die zo smal zijn dat een auto kruissen zelfs voor een motorrijder even concentratie vraagt. Dit bosland is meer dan idyllisch te noemen, zelfs sprookjesachtig. Het meer noordelijke deel van de "Moor" bestaat uit heide en hier lopen de dieren vrij rond, dus ook op straat. Oplossen dus voor overstekende schapen, pony's en koeien.

Route:

Deze route vorm deel 1 van de Zuid Engeland Motor Trip, de andere delen zijn: Zuid Engeland Motor trip 1: Het hippe Brighton, voor Mods en Bikers alike Zuid Engeland Motor trip 2: Langs de zuidkust naar Lulworth Cove Zuid Engeland Motor trip 4: De ronde van Cornwall Zuid Engeland Motor trip 5: Genieten van het Engelse binnenland van Dartmoor naar Stonehenge Zuid Engeland Motor trip 6: Ten Westen van Londen langs monumenten en Kathedralen Zuid Engeland Motor trip 7: Motorrijden door de tuin van Engeland, Kent

Zeker bezoeken:

Op deze route liggen best wel een paar bezienswaardigheden maar je spaart best je tijd voor een regelmatige stop om van de natuur te genieten. Je rijdt als het ware door één groot museum van de natuur. Dartmoor National Park is hierin natuurlijk de topper.

Eten en drinken:

The Royal Oak Inn, Meavy, Dartmoor National Park Typische Pub op een gezellig pleintje in Dartmoor National Park.

Overnachten:

Cherrybrook Zeer comfortabel hotelletje met veel liefde gerund door een stel gepensioneerden. Midden op de Moor met een brilliant uitzicht. De vernieuwde kamers hebben zelfs een station om je iPod op te laden, en er is gratis internet. De ietwat strikte timings die ze er op na houden moet je erbij nemen. Je kan er 's avonds ook een verzorgd stukje eten met een lokaal biertje die de eigenaar persoonlijk gaat ophalen in de brouwerij 5km verder.Parking:De oprit van het hotel biedt plaats genoeg om de motor weg van de weg te stallen en de plek is zo afgelegen dat de kans op diefstal nihil is. Prijs: OO Niet goedkoop maar zeker ook niet bij de duurste, zeker niet voor die niveau van kamer. Website: http://www.thecherrybrook.co.uk/ (nieuwe link)

Dartmoor Inn

The Dartmoor Inn, eenvoudig buiten, schitterend binnen

Een absolute topper in de zuid Engeland! Deze pub ziet uit als 13 in een dozijn, maar dat is absoluut niet het geval. Karen runt deze zaak met heel veel gevoel en creativiteit. Pub food krijgt hier een nieuwe dimensie, eigenlijk is dit gewoon een culinair restaurant. Groenten komen uit eigen tuin (even verderop) en is ook een winkeltje waar je ook alles vindt om je eigen cottage style huis mee in te richten. De kamers doen je dan ook meer denken aan een Engels landhuis dan aan een "roadside pub".Als je langs gaan, doe kan Karen even de groeten van de motorrijder die haar meenamen voor een ritje over de Moor, want toen we onze grote tourmotor op de parking reden was ze meteen gefascineerd. Ze wou altijd al een motor maar had zelfs nog nooit meegereden, iets waar we met veel plezier een mouw aangepast hebben.Parking:Achter de Pub is een grote parking, niet afgesloten maar wel discreet weg van de straat. Prijs: OOO Inlusief een culinaire etentje loopt de prijs van het verblijf al snel flink op. Maar prijs en kwaliteit zijn wel in verhouding. Website: www.dartmoorinn.com

De ronde van Cornwall

De ronde van Cornwall

Langs de Engelse zuidkust naar Lulworth Cove

Langs de Engelse zuidkust naar Lulworth Cove