IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Motormusea en Hans Christian Andersen

Motormusea en Hans Christian Andersen

page50-1007-full.jpg

Sprookjeskasteel in het park bij het Hans-Christian Andersen museumVoor onze laatste route op Deens grondgebied kiezen we voor het cultureel meer ontwikkelde eiland Fyn. Maar niet voor we in Bryrup nog even een stukje off road meepikken. Niet spectaculair want met een volgeladen reisenduro kan niet veel fratsen uithalen, supersporters kunnen zich wel beter onthouden. Na het speel-halfuurtje nemen we de snelste weg naar Fyn, de snelweg dus. Historisch is dit eiland gespaard gebleven van oorlogen en dus vinden we hier veel meer burchten en kastelen dan in Jutland. De grootste stad op het eiland: Odense heeft trouwens nog meer te bieden. Dat het is de geboorteplek van Hans Christian Andersen en dat zullen we geweten hebben. We kunnen dan ook niet onder een bezoekje aan het museum uit. Het is genieten als in de tuin (aan het sprookjeskasteel) één van de sprookjes van Andersen gespeeld wordt. Dankzij het goede weer zit het park vol met liefhebbers jong en oud. Gezien we geen Deens spreken blijven we niet het ganse sprookje uitzitten maar gaan we op zoek naar een andere passie: oude motoren. En we worden verwend vandaag. Europaisk Autombilmuseum Odense, Denemarken Eerst trekken we naar het "Europaisk Autombilmuseum" dat net ten oosten van Odense ligt. De naam laat meer vermoeden dan de uit de hand gelopen hobby die dit museum is. Desalnietemin is dit een aanrader, in een grote schuur staat een zeldzame collectie oude auto's en ook een 50 tal motoren, scooters en bromfietsen. De jongensdroom van elke liefhebber. Egeskov Slot motormuseum Van daaruit snorren we door het platteland naar een attractie van een ander niveau. Het "Egeskov Slot" is de grootste toeristische attractie van Denemarken en biedt voor elk wat wils. Van een doolhof tot een bloementuin, een mooi restaurant en een prachtig slot, maar vooral een prachtig ingericht auto- en motormuseum. Niet te missen voor elke motorrijder. Bekijk ook onze fotospecial van dit motormuseum. Zo tegen 16u maken we ons op voor het laatste stukje rijden dat ons naar de ferry in Bojden die ons naar onze laatste camp plaats in Denemarken zal brengen. Een overtocht van 40 minuten, die 's avonds enkel nog om 17 en 19u uitvaart, dus op tijd zijn is de boodschap. Aan de overkant vinden we alweer een kleine gezellige camping, aan het water deze keer. Voor picnic shopping is het te laat, dus laten we ons een tweede keer die dag verleiden tot een Deens buffet in een (het enige) restaurant een paar kilometer verderop.

Deze route vorm deel 1 van de Margueriten Route door Denemarken, de andere delen zijn: Margueriten Route trip 1: Van België naar Denemarken: De aanlooproute(s) Margueriten Route trip 2: Van Duitsland naar Denemarken door betwist gebied Margueriten Route trip 3: Langs de westkust van Jutland  Margueriten Route trip 4: Over de eilanden naar Aalborg Margueriten Route trip 5: De Jutland jojo langs Skagen  Margueriten Route trip 7: Motormusea en Hans Christian Andersen

Bezoeken

Odense: De tweede echte stad die we aandeden. Hier kan gerust ook een dagje doorbrengen want er is nog veel meer dan Hans Christian Andersen. Hans Christian Andersen museum: Toch wel een stop waard om even de sfeer op te snuiven. Europaeisk Autombilmuseum: Een uit de hand gelopen hobby zoals we er allemaal een zouden willen. Egeskov Slot motorcycle museum: Nog zo'n uit de hand gelopen hobby, maar dit keer van een graaf met veel te veel geld. Niet voor niets een van de grootste attracties van Denemarken.

Slapen en eten

Het Egeskov Slot heeft een perfect georganiseerd buffet restaurant, typisch Deens. Een aanrader. Prijs: OO

Vemmingsbund Strandcafe: Een echt Deens strandrestaurant, met een lekker buffet in het weekend.

Spar Es Camping Nog zo'n rustige camping, geleid door een sympathieke dame. De infrastructuur is wat aan vernieuwing toe (tip: neem een familie badkamer), maar zoals overal in Denemarken bijzonder netjes. Prijs: OO

Motormuseum Egeskov Slot Denemarken

Motormuseum Egeskov Slot Denemarken

De Jutland jojo langs Skagen

De Jutland jojo langs Skagen