IMG_3974.jpg

Hallo

Welkom bij MotoTravel! Laat je inspireren door onze overland reisavonturen, routes, tips en de reisboeken die graag gelezen hebben.

Over de eilanden naar Aalborg

Over de eilanden naar Aalborg

Een boerderij aan het water in DenemarkenHet noordelijke deel van Jutland bestaat eigenlijk uit een aaneenschakeling van al dan niet met bruggen verbonden eilanden. We maken van de rit naar Aalborg gebruik om zo veel mogelijk van deze rustgevende omgeving te genieten. Het is soort Vlaamse Ardennen aan de kust. Wel even opletten bij het bochtenwerk want de Denen werken de bermen af met kiezel. Dat leidt tot gevaarlijke situaties vooral in die "sportieve" bochten waar automobilisten geneigd zijn om een stukje af te snijden waardoor ze wat kiezel op de weg duwen.

Aan de zuidkant van het eiland Mors passeren we langs een leuk kasteeltje, het Voergard Slot. Heel pittoresk maar de gemiddelde Belgische toerist ziet zo wel eentje bij elk moto-uitje. De kustweg er naartoe anderzijds is er eentje om in te kaderen. De route leidt naar het  Voergard Slot We kiezen voor een mooie en tegelijk efficiënte weg, inclusief nog een veerpontje, naar Aalborg zodat er tijd is voor een bezoek aan de stad. De motor gaat veilig in een parkeergarage vlak bij het water (en gratis want er komt geen ticket uit de automaat en er is slechts een halve slagboom). Van daaruit zijn we op enkele passen van de oude binnenstad. Gezellig maar wel even uitkijken naar het juiste restaurant, wij laten ons verleiden door een charmante gevel in de uitgaansstraat maar de kwaliteit van kookkunst ligt ver beneden het plattelandsplekje van gisteren. We besluiten ook wat cultuur op te doen en rijden na de lunch naar de Museum voor moderne kunst: "Kunsten". Wat vooral bijblijft is de architectuur van Alvar Aalto, en de fontein in de tuin. De foto doet de fontein geen recht aan, maar als je gaat kijken (op een mooie zomerdag) dan zal je het snappen. De tuin van het kunst museum in Aalborg De stadscamping in Aalborg lijkt ons toch wat te druk, dus rijden we door tot aan de oostkust. De "elite camping" daar is weliswaar voorzien van alle comfort, maar ook van de nodige luidruchtige vikingen en andere dronken Denen. Vanaf nu gaan we enkel nog voor zogenaamde "sma pladser" kleine campings door een familie gerund.

Deze route vorm deel 1 van de Margueriten Route door Denemarken, de andere delen zijn: Margueriten Route trip 1: Van België naar Denemarken: De aanlooproute(s) Margueriten Route trip 2: Van Duitsland naar Denemarken door betwist gebied Margueriten Route trip 3: Langs de westkust van Jutland  Margueriten Route trip 4: Over de eilanden naar Aalborg Margueriten Route trip 5: De Jutland jojo langs Skagen  Margueriten Route trip 7: Motormusea en Hans Christian Andersen

Bezoeken

Mors als eiland is echt het schilderachtige Deense platteland ten top. Probeer gewoon zo dicht mogelijk bij het water te blijven en je rijdt van het éénen plaatje in het andere. De stad Aalborg is de enige echt pool van beschaving in Noord Jutland. Bekend omwille van de Akvavit, een straf drankje dat je in Denemarken in de winkels nauwelijks vindt. Gelukkig is er ook een pittoreske binnenstad en een mooi museum voor moderne kunst. Het museum voor hedendaagse kunst: Kunsten in Aalborg is zeker een bezoekje waard. Parkeren kan gewoon voor de deur en je kan er van een uur tot een ganse namiddag doorbrengen.

Slapen en eten

Laat je in Aalborg niet vangen door het eerste beste terrasje in de drukke uitgaansbuurt. Stap zeker wat verder weg van het water, daar zijn nog een pak leuke plekken.

Elite Camping Dokkedal Grote en comfortable camping met veel faciliteiten (shop, snack bar, zwembad) maar ook veel vast campingbewoners die er zo'n beetje hun eigen zomerdorp van maken (inclusief tupperware avonden). Dus niet direct de plek om rustig van de natuur te genieten. Prijs: OO

De Jutland jojo langs Skagen

De Jutland jojo langs Skagen

Ook op de scooter doe je best beschermende kledij aan ...